9.3.2014: IMPULSES – Tanec, který má duši | Praha

09.03.2014 00:00
IMPULSES: Jedinečný zážitek z irského tance
 
9. března se v divadle Ponec v Praze představí irská taneční show s názvem IMPULSES – Tanec, který má duši. Představení začne v 20:00 hodin a diváci si budou moci vychutnat originální taneční divadlo plné nápaditosti, vtipu, strhujících rytmů irského stepu a energické živé hudby. 
 

IMPULSES je mimořádný projekt, který propojuje irskou tradici s inovativními nápady, které vytváří nezapomenutelné taneční představení. Jeho autor, Andrej Mikulka, vypráví příběh prostřednictvím humorných divadelních vstupů, autorských choreografií a tanečních improvizací, které perfektně doplňuje živá kapela. Výjimečnost tohoto tanečního divadla spočívá v komunikaci hlavního protagonisty s publikem, které je několikrát s lehkostí vtaženo do rytmické hry, odehrávající se před ním. Diváci si tak spontánně užívají skutečnost, že z hlediště se stává jeviště, čímž představení získává jedinečnou dynamiku. Nadšené publikum tak odchází domů s nezapomenutelným zážitkem, který doznívá ještě dlouho po jeho skončení.
 
Představení je postavené na irském tanci a stepu, kterým sekundují další perkusivní formy jako tap dance a body percussion. V rámci večera si divák vychutná i působivý spěv a současný tanec. Organickou součástí představení je živá kapela, místy vtipně propojená s tanečníky. IMPULSES je plné zajímavých choreografických inovací, které v sobě spojují profesionální taneční výkony, nápaditost a humor. Z klasické irské taneční show se stává originální taneční divadlo, které vyvolává silné emoce a úsměv na tváři každého diváka.
 
Andrej Mikulka studoval tanec přímo v Irsku, kde získal prestižní titul Master of Arts in Dance Performance. Se StepScene Dance Company, kterou založil v Irsku, se představil na scénách v mnohých evropských zemích, své taneční umění a choreografie prezentoval také v několika světově uznávaných tanečních show. V současnosti žije v Praze kromě aktivit v produkci IMPULSES předává své zkušenosti v rámci pravidelných tanečních lekcí a různých workshopů. Snaží se vést tanečníky k přirozenosti, muzikálnosti a kreativitě, důraz klade na to, aby si uvědomili, že tanec je mnohem víc než jen strojové opakování naučených kroků.
 

IMPULSES – Tanec, který má duši
Délka: 85 min

Autor: Andrej Mikulka
Choreografie: Andrej Mikulka a kolektiv Dance in Pulse
Účinkují: Martina Bokšová, Marie Luisa Stiborová, Veronika Nejedlová, Tereza Zadražilová, Eva Gitschinská, Dominika Dvořáková, Jakub Mašek, Andrej Mikulka a diváci
Hudba: Ondřej Volčík, Pavlína Trakalová, Lucie Bublíková, Adam Smaza, Markéta Smazová Světla: Jan Přibil
Zvuk: Jan Středa

Foto: Markéta Utišilová